Informasjonskapsler (cookies)

På statogstyring.no brukes det informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen av nettstedet, samt til statistikk.

Det er Universitetsforlaget AS som er ansvarlig for behandling av opplysninger og data ved bruk av informasjonskapsler på statogstyring.no.

En informasjonskapsel er en tekstfil som sendes fra en webside til din datamaskin eller smarttelefonen der hvor den blir lagret enten i minnet (sesjons informasjonskapsler) eller som en liten tekstfil (tekstbaserte informasjonskapsler). Vi benytter begge typer informasjonskapsler til følgende formål:

  • Forbedre opplevelsen og ytelsen på nettsiden.
  • Hente statistikk fra nettsiden, for eksempel antall besøkende. Her lagres det ingen personlige data.

Hvordan vi bruker informasjonskapsler

Google analytics
Vi bruker Google analytics til statistikk og analyse. Eksempler på dette er hva slags nettleser og enhet som brukes, hvor brukeren kommer fra, hvilke sider som blir besøkt og hvilke søk som er gjort innad på nettstedet. På denne måten kan vi forbedre innhold og funksjonalitet. Statistikken inneholder ikke personlig identifiserbar informasjon.

Les mer om informasjonskapslene som brukes hos Google

MailChimp
Vi bruker MailChimp til påmelding for vårt nyhetsbrev på nettsiden. MailChimp bruker informasjonskapsler i forbindelse med påmeldingsskjema, samt for å se om du har lukket påmeldingskjema, slik at du slipper å se det igjen.

Hvordan aktiverer jeg eller sletter informasjonskapsler?

De fleste nettlesere er stilt inn til å godta informasjonskapsler. Du kan endre innstillingene slik at du enten blokkerer alle informasjonskapsler, eller blir varslet når en informasjonskapsel lagres på datamaskinen din. Du kan lese om hvordan du gjør dette i hjelpefunksjonen i nettleseren din.